söndag 10 maj 2015

Gästinlägg

Nu blir det ett gästinlägg. I morgon en undran om vår vilja att hävda vår nationella integritet.

Vår tillgång till tidsluckor eller krypton är inget som svensk myndighet eller statsmakt har rådighet över. I internationellt samarbete av säkerhetspolitisk signifikans räcker det inte bara att hett åstunda en viss förmåga. Det gäller allt som oftast att de rätta politiska ratifikationsinstrumenten finns på plats innan sigill bryts på i svart plast förseglade inställningsdata.

En ledningsinspektör kan 2004 ta ett så kallat "interoperabilitetsbeslut" och därmed initiera avvecklingen av befintliga i Sverige egenutvecklade, betalda och fullt fungerande jaktlänkar, IFF och nationella ledningsresurser i övrigt. Ett sådant svenskt myndighetsbeslut är inget som binder beslutsfattare i Washington och i synnerhet inte beslutsfattare i andra huvudstäder med vilka Washington är traktatsbundna och därför lyhörda för. Visst avvecklingen av Hästveda-anläggningen lyckades politiken frysa tills vidare, men en hel del annat kablage klipptes saklöst. Tack för det SAIC, Christer Lidström & consortes!

- De svenska erfarenheterna av Johan Kihls stora framgångar med NBF hos Björn von Sydow och dennes entourage i kvarteret Vinstocken är dyrköpta samt bittra och lägger en blytung hämsko över svenska beslutsfattare i myndighet och politik under långlig tid. När politiken kapitalt lurats på skjortan en gång, då är det inte lätt att komma med lösningar som säges "ta höjd för framtiden" och kosta i storleksordningen miljarder. NBF skulle kunna ses som lärpengar och CEC tillämpat OTH vara något helt annat och fullt realistiskt. Däremot är ett Nato-utanförskap aldrig realistiskt och det är där vi nu sitter fast i åtminstone ytterligare fyra år.

Gustav Wasa

23 kommentarer:

 1. Gustav

  Mot historiska tokigheter under de gångna 10 åren vad avser "ledning" från Enköping kan vi idag inte göra så mycket åt (mer än möjligtvis gråta isåfall för de ca 10 miljarder som är bortspelade i det elektroniska "casinot" i gamla Bacho-hallen).

  Den frågan Allan Widman och försvarsutskottet tillsammans med Fö bör ställa är vad som idag i form av användbar förmåga kommer ut från leverantörer i Enköpingsorten. En inte oansenlig summa fördelas varje år till ett minst sagt oklara projekt vad avser mål, tidplan och struktur.

  Det har under längre tid sagts att ett användbart, auktoriserat och ackrediterat informationssystem SWECCIS som löser hela FM behov av order och informationshantering (TopSecret-Öppet) mellan HKV, brigader, bataljoner, regionala staber och förband är nära realisering.

  Med spänning väntar jag och mina Flygvapenkollegor på resultatet.

  Vad avser din "sorg" över avvecklade unika förmågor i det svenska FV 2000, dvs att mellan JAS, StriC, FSR 890, flygbaser och högre stab kunna utbyta information på egna krypterade länkar så kan jag väl hålla med dig om att det hade sina fördelar i försvaret av Sverige.

  Nu skall ju enligt rådande strategi inte Sverige bara försvaras av vårat eget anorektiska försvar utan idéen är att vi skall solidariskt ge hjälp och ta emot stöd vid en krissituation i vårt närområde. Utifrån det perspektivet (och oviljan att skjuta till mer pengar) är anpassningen mot interoperabla gränsytor i vårt försvar riktig.

  Det är sol och 23 grader i Strasbourg, cykeln står på lut utanför dörren, sparrisen är färsk och en god flaska Riesling är inte allt för långt borta.

  Ha en bra dag

  Vänligen
  Peter Neppelberg

  SvaraRadera
 2. Gustav Wasa sa...

  Försvarspropositione​n utvecklar vältaligt behovet av fältuniformer & kängor till de utomordentligt få soldater som idag tjänstgör. Gott så. Självklart ska soldater vara korrekt och ändamålsenligt klädda och det är något, som de flesta av oss greppar och kan ha en uppfattning om.

  - Det är min bestämda uppfattning att försvarspropositionens författare medvetet eller omedvetet avstått från att uttrycka sig om andra ämnen, som bedömts medföra risken av att åter sitta med "Svarte Petter". Det är ju "Äventyret NBF", som lett till att svensk incidentjakt nu leds över radio i klartext. Naturligtvis var det inte meningen att det skulle gå så, men så blev det.

  Och lösningen att bara gå med i Nato, som en helt ordinär användare av L-16 är blocköverskridande stängd. Därmed är innovativ informationsteknik syftande till ledningsövertag inte längre lika högt på den försvarspolitiska agendan i Sverige.

  Offensiv cyberkrigföring är däremot populärt för dagens försvarspolitiker att tycka till om. Om sådan körs i underrättelsespåret hanteras den bilateralt och under strängast möjliga sekretess, det vill säga fullt kompatibelt med den svenska modellen.

  SvaraRadera
 3. Hm, men NBF är ju ingen lätt sak för oss amatörer utanför kinderkarten, det får bli en euforisk NBF-koppling till förestående politisk systemkollaps (dagens höjdpunkt med aus-witch skulle inte ens 10.000 troll i Puttes stab kunna kläcka :-) dvs fenomenet mp eskalerar, och har nått den punkt där man inte längre ens orkar bli ledsen för "gemensamheten" utan gläds för varje nytt självförvållat skott i foten, vilka genuina klåpare, och allt fortsätter pga DÖ.... eftersom det som Gür skriver, är rationellt att vara irrationell, inom ett irrationellt system. FUBAR, minst.

  Till och med vänsterpartisterna gläds, och journalisterna som sas haussat upp mp, vet nog inte var de ska ta vägen :-) Det är stora julafton för alla oss politiska cyniker, som bepansrat oss med samma filter som politiken, att verkligheten inte längre frins på riktigt, och att låtsasvärlden är på riktigt, och att om alla bara låtsas ännu mer, så kommer jorden och världsfreden att räddas av Romson. Till och med zigenerna lyckades hon kränka :-) och det var om möjligt ännu bättre än att hon läst nordiska språk och fick till ett förintelseläger att uttalas som den stora Clausewitz eller möjligen Bitch-Witch - en sann akademiker på sin fonetiska topp, såna här dagar kommer hoppet tillbaka...Klang och jubelföreställning.

  varje ny dag med mp i knät genererar floder av ångest och intern benröta, varför sannolikt snart hela regeringen är lamslagen, av politisk förlamning, de enda de gör, är att krisa, och varje dag fylls det på med nya operativa uppgifter, som de inte klarar av att lösa, varför det så kallade soptipps-fenomenet uppstår, dvs man orkar inte städa, en soptipp, bara fortsätta dumpa sina problem :-) Alla är glada (utom medborgarna/skattebetalarna som betalar kalaset)

  Historien saknar ju inte exempel på strategiskt systemkollaps baserad på funktionell dumhet.

  Så det är nästa att man önskar att arbetsmiljöverket kommer och coachar, och tipsar lite om hur RK kan förbättra arbetsmiljön för alla stackars tjänstemän, att ha rören som arbetsgivare garanterar nästan psykiskt ohälsa, inkluderat hela statsrådsberedningen. Utöver krishantering och plingplong argument undrar man lite om det finns något alls, som de lyckas för framåt? S.W

  SvaraRadera
 4. Inte helt enkelt att koppla samman bärande drivkrafter för historiker i framtiden, om dagens systemkollaps, men det finns trots allt lite akademisk kraft kvar här och var, trots att om FOI och Co rensat ut (sålt) alla som kunde räkna och har övergått till en mer klassisk mjuk bildad analysverksamhet.

  Tidningen Framsyn av Foi är värd att låsa från 2003, här finns som guldkorn en artikel med Juholt: (sid 9)

  Det blir Huholt som får vara budbärare åt Perssons "mastermind", efter toppmötet i Göteborg (och Persson inser att sossarnas egen polisledning inte klarade av att säkra säkerhet ens för gästande politiker, så blev det lite katastrofångest före 2002 års val, och efter att Persson gjort upp med Frankrike+Blair att steka Tyskland, i fråga om utvidgning (vilket Tyskland var mot av geopolitiska /historiska skäl) så kunde det nästan bara gå åt helvete.

  Inriktningen av det framtida försvaret av Europa, (new-look nato, var en förutsättning för utvidgningen, eftersom USA bestämt sig för att intervenera i Irak, och det finns vissa paralleller när Bush besökte Persson, och när Clinton besökte Reinfeldt. Av någon anledning ansåg Wasington/pentagon att det behövdes mer krut och kanoner för EU samantaget än för Östersjön, eftersom USA var på väg mot fjäran östern, och det expanderande Kina. och då ansåg inte högsta kasten, att det fanns några skäl att försara Östersjän, så detta att lägga ner marinen, och flytta till Longtbortistan, hade våra egna militärer inte räknat ut själva, de blev plötsligt upptagan i ett större sammanhang, och kände sig nog lite smickrade, och detta utnyttjade så klart mp/Persson, det inrikespolitiska målet var att regera, och mp hotade att byta sängpartner med Fp+Centern, och Lundgren torskade pga valstugorna. Så Reinfeldt blev dedermera lika sugen på Wetterstrand som Persson, det var nog där Schlingman kläckte det där om urban express, och nu har han hakat på dataautomatiseringslinjen, och tom jobb jobb jobb-linjen är död (hän tänker nog på det helautomatiserade samhället, där vi inte behöver poliser, militärer, sjukvårdspersonal eller lärare, statens grund. Så det ser ut som att Schlingman kommit på detta med RMA och RBA (b för business) lite sent, rörelserna uppstod i analysen efter katastrofen i Vietnam. S.W

  SvaraRadera
 5. Vilken vinglig väg skulle S nu vandra, när MP blivit vågmästare?

  Klimatmålsframgångarna (var är debatten nu förresten, det blir faktiskt varmare, Vasaloppet i år var rena snömoset) hade ett litet internationellt pris, och det priset blev säkerhetspolitikens strategiska ordning. Longtbortiztaan

  Man kan med fog säga att mp blev strateger, med sitt internationella engagemang :-), utan att ens begripa hur mycket de lyckades lägga om allt i grunden, inte bara kunskapen och tänkande gick förlorat, så även materiel och operativ effekt, där den sas ska vara som prio 1, utan även avseende hela nationens tänkande, efter 100 år med totalförsvar, Hungersköld och nöden under 1a VK, krypandet inför Tyskland (eftersom vi var satta i blockad inne i pölen, lämnade regeringen utan större handlingsfrihet, samtidigt som vi skulle bistå Finland.

  För att efter katatrofvalet 1998 ta sig ur knipan att vara beroende av Nato i smyg, dvs USA (bilateralt), gav det enda det andra, och det blev miljö, terroism och miljö som löste detta, (öven om kriget mot terrorismen så klart har värpt fram 10 ggr fler terrorister än förr, och Israels parlament tyvärr är ännu mer beroende av samma hoppetossiga vågmästare som mp, dvs de där ultraortodoxa, som bråkar, men inte själv ska göra militärtjänst. Nä, den där civiliseringen av militären och krigen i Afghanistan och Irak och sedermera Libyen och Syrien har inte stabiliserat världen, och Bush kommer nog inte att få ett lika gott eftermäle av historikerna som vännen Persson. Det blir nog räfst och rättarting bland höga militärer i USA efter att de gått i pension. S.W

  SvaraRadera
 6. Sannolikt var det bara Washington, (och kanske ngn central gestalt i Norge) som var insatta i Sveriges egentliga så kallade alliansfrihet, och på 80-talet var det ju så hemligt att inte ens ÖB var insatt, utan bara CM (och kanske utbåtsfolket, och några inom KA), det var väl därför IKFN kom till, risken att bomba nato-ubåtar, inkl kärnbestyckade, var inte en helt enkel avvägning, om det blev skymningsläge,och ingen visste att Sverige i hemlighet upplät plats för tidiga motåtgärder från Nato, inne i Östersjön, och det var sannolikt därför Ryssarna uppfann de där svävarna, och lekte katt och råtta i våra skärgårdar. Det gick så klart inte att ha en massa beväringar ute i fält i skarpt läge, om vi var alliansfria, och skulle bomba vissa objekt, och släppa andra. Sannolikt blev hela KA en inrikespolitiskt problembarn (som inte blev bättre av ny teknik och värnplikt som strömmade igenom unga kunniga ute i skärdgårdarnas stationer, och det var nog inte konstigt att det blev gnissel mellan flottan och KA, neddragningar och en massa hemligt pyssel under ytan, och varför inte lägga ner allt, då kan vi ju själva inte veta, och inte ställas till ansvar, så överlåter vi våra vatten till USA och Ryssland, på entreprenad att bråka i, någon annan betalar, eftersom vi ska solidarisera oss med...Jo, varför inte terrorismen i Afganistan/Irak....Det tycker vapenvägrarna i mp är lika bra som vapenvägrarna i det skruvade Ultra. Problemet är bara att det inte fungerar.

  Nu skulle alltså S vinna valen efter 1994, och det gjorde man, inte har CB kritiserat Palme inte, inte Carlsson heller nämnvärt, det är mellan Persson och CB det smällt, och det var för att Persson fick ta över arvet efter Erlander - > Palme - > Fälldin/Bohman - > Ullsten/Ahlmark - > Palme - > Carlsson -> Bildt - > Carlsson - > Persson, så var det lika bra att ta itu med saken. Persson kände sig nog inte helt nöjd som 4-alternativ, och där Nygren tackade nej och gick till försvarsindustrin. S.W

  SvaraRadera
 7. Jo, i tidningen Framsyn från FOI finns mycket att hämta om drivkrafterna bakom NBF.

  Största guldkornet är artikel av (med) Juholt:

  Det blir Juholt som får vara budbärare (springpojk) åt Persson, efter 2002 års val, och efter att Persson gjort upp med de övriga inom EU, om inriktningen på det framtida försvaret av Europa, (new-look nato, och påhittet med stridsgrupper, som i vart fall inte Danmark tänkte sätta sin fot i. Det blev mest Sverige, lite DInaldn, Baltikum, och sedan lite Tyskland, England, Frankrike, som sas bytte brevpapper på sina stående nato-förband, och eftersom detta blev dubbel bokföring, var det naturligtvis aldrig meningen att de skulle användas, det var sas redan uppbokade, utom då Sverige, som på fullt allvar bokade bort sina trupper, och glömde bort hemmaplan.

  Delvis en funktion av vilken vinglig väg som Persson skulle krångla sig ur Sossarnas hemmakokta natolösning (som är förlåten med anledning av Finland och Sveriges eviga skuld till Baltstaterna efter baltutlämningen), dvs att ta sig ur knipan att vara beroende av USA (bilateralt), eftersom det inte gick att hålla hemligt efter IB och hela 80-talets ubåtsdebatt,som naturligtvis aldrig fick någon vidare bra förklaring, även om det nog är fler än en vanlig Svensk värnpliktig och vanlig officer, som drog slutsatsen att om Östersjön är öppet hav, Norge och Danmark är med i Nato, Danmark och Finland saknar ubåtsvapen, så måste det finnas ett rimliga rationella skäl, det skulle kunna handla om
  om samband (den berömda interoperabiliteten eller varför inte bara säga operabiltiet eller samband vilket ju är en mer adekvat term). Dvs att kunna skilja ut agnar från vete från minkar under ytan. det är väl en sak om det är kav lugnt och Putte slipar rost, men hettar det till, så är det nog fasiken inte lustfyllt att vara matros under ytan, och det kommer ett gäng helikoptrar med bomber, och att sälja sina helikoptrar, är väl en väg ur det dilemmat :-) det man inte kan upptäcka kan man inte bomba, och det man inte kan bompa, behöver man inte ha plattformar till, så varför spara stridsledningslänken på hkp 4, där vi kan samverka via nbf, över internet. Kan vi inte skicka hela FöD och Hk 0ch se fimen matrix, och förklara vad filmen handlar om, cybern (av cypernetik, typ beslutsteori för datorer i avacerade informationssystem, dvs ytterst systemteori)
  i relation till verkligheten, som representeras av en Ubåt.
  Nebukadnessar, där namnet kan härledas till:

  (den verklige) Nabu-kudurri-usur,
  vilket betyder Nabu, skydda mina gränser).
  Den bibliska Nebukadnessar
  inser Guds storhet, och när N gör det, ger Gud tillbaka makten till Nebukadnessar. (här kan man göra en referens till Sossarna, när de inser folkets/nationens storhet :-), då ger folket tillbaka makten till Nebu, och sedan sätter man på Verdi.

  Nabucco (Nebukadnessar) (1842) var Verdis genombrottsopera, efter sorgen då två av hans barn dött, och därefter hans fru. Efter Nabuccos blev Verdi tämligen berömd. Starkt italiensk-nationalistisk, (anti-österrikisk-Ungersk) var med att lägga grunden för den nya natinalstaten. Verdi valde ämnen som var politiska och historiska, lite som Shakespare). Nationalismen artikuleras särskilt i de frihetssånger för kör som förekommer i flera verk. Fångarnas kör är väl pardexemplet på sunda historiska referenser till folklig "nationellt" frigörelse från eliterna, och detta var ändå sex år före revolutionsåret 1848. Det är inte säkert att mp har kvar referenser och bildning, vilket är en rätt dålig egenskap, om man ska navigera under utan ute i Europa. S.W

  SvaraRadera
 8. Om det nu bara var Washington, (och kanske Norge) som var insatta i Sveriges egentliga så kallade Alliansfrihet. Så behövde den knipsluge Persson lägga detta bakom sig, och IB flåsade honom i nacken, så han backade in i säkerhetspolitiken via EU, där han trodde att Nato indirekt skulle täcka, om bara Sverige tog ”befälet” över den Europeiska säkerheten, (som ingen annan vill betala för, de är ju med i Nato). De Europeiska ambassadörerna måste ha haft enkelt att förstå Perssons dilemma, och sas hjälpa till med Perssons dilemma, eftersom de behövde perssons välsignelser för östutvidgningen, mot Tyskland, och Persson nappade. Grönt är skönt, men nog anade inte alla att omställningen innebar att Sverige dumpade inte bara sin militära förmåga och organisation, utan även sin vapenindustri, nu blev de resurser över till den högteknologiska välfärdsindustrin, och via RBA så levererades samtidigt de här nya styrmodellerna som ansluter till NGM, att vi ska knappa in vad vi gör på en mobil enhet, så att det går att "controllera" von oben, och som sagt, centralstyrning har aldrig fungerat, och gjorde det inte under Sovjekttiden heller. Så när allt ska skötas i Prio, så slutar militären att vara till på riktigt, allt blir på låtsas, eftesom politikens värld, som de controllerar, finns in cybern, och efter bara några år, så går alla omkring och tror att verkligheten, precis som våra pensioner, på fullt allvar, finns på riktigt, på en tv-skärm, det kan ju en femåring räkna ut, att det är hittepå. S.W

  SvaraRadera
 9. Över till Juholt 2003
  – rubriken

  ”långsiktig handlingsfrihet"

  är nog ändå bäst för att exemplifiera Orwellska när den är som bäst.

  http://www.foi.se/Global/V%C3%A5ra%20tj%C3%A4nster/Rapporter/Tidningen%20Framsyn/Framsyn%202003/Framsyn%20Nr%202%202003.pdf

  Rubriken passar in på den socialdemokratiska doktrin, som värptes fram lite panikspontant i det säkerhetspolitiksa arvet efter Erlander/Palme som nu skulle turas samman med mp, det ligget är inte helt enkelt att få till, som stabil relation.

  Några high-lights från Juholt på sid 9 (och man ska tänka att Juholt inte själv tänkt ut detta, utan är språkrör.

  ” För att fritt travestera Churchill menar jag att vi är någonstans mitt emellan början på slutet av det gamla och på slutet av början på det nya.”

  S.W hm, den första satsen är korrekt, början på slutet av totalförsvaret, de hade sas satt igång på allvar, och nu hade de Leni vid spakarna. Gud vad de måste ha gottat sig åt försvarsmaktens gamla hökar, som försökte förklara att man inte kunde göra sig av med det man har, om man inte vet vad man ska göra istället, utom då en "vision" Visioner hade Adolf och Josef med, och klarade de ut verkligheten heller, det enda de klarade ut, var att ta kol på på både sina egna, och en massa oskyldiga andra. Nä, är det nöd, och man har en brödlimpa, så hivar man inte den på tippen, bara för att det finns ett kapitel om Jesus bravader, det kallas för Münchhausen.

  Mer Juholt:

  ” Vi behöver nya metoder för att politiskt hantera denna långa rad av sektorsövergripande sårbarhetsfrågor.”

  (S.W dvs sossarna har inga resurser då heller)

  ”Riksdagen kunde gå före genom att inrätta ett särskilt utskott med ledamöter från till exempel justitie-, närings-och försvarsutskotten för att behandla dessa frågor.”

  ”skulle logiskt följa att också regeringskansliet nyorganiseras på samma sätt, med ett departement för hot- och sårbarhetsfrågor.”

  ” Med ett bredare samutnyttjande av system och annan materiel skapas också nya och större möjligheter för industrin.”

  ” I stället för att vara knuten till att endast leverera militär materiell förmåga med en starkt vikande marknad kan försvarsindustrin aktivt medverka till att leverera förmågor som kan användas brett inom hela det civila och militära spektrumet”

  S.W hear hear, marknadssegmentet minskar genom att det är ont om utrymme i statsbudgeten och Persson, (inte borgarna), tog det strategiska beslutet att plocka in mp på finansdepartementet, och göra sig beroende av mp för säkerhetspolitiken. Men vad skulle Persson göra? Vad var det som gorde att fp och C stängde dörren - vilket persson uppger att han sörjde? Nä, omsvängningen med mp och Leni sker strategiskt långt före Reinfeldt röker ut S genom Timbro lyckas kapa Centerpartiet, så man kan faktiskt inte anklaga nymoderaterna här, detta är Perssonsk inre slughet, att göra göra sig av med Åsbrink, och von Sydow och sas satsa på marionetter, persson blev för stor för Sverige, och det blev RTeinfeldt med, herrarna gör ungeför samma resa, tappar fotfästet inrikespolitiskt, och måste styra riket från utrikesperspektiv, och då kan man inte ha dugliga ministrar, det räcker med en slagkraftigt finansminister och en massa pressekreterare, som lägger verkligheten till rätta. S.W

  SvaraRadera
 10. Det slog lite fel, (pga EU:s inre institutionella konstitutionella funktionella dumhet, där dumhet är = komplexitet, och människans övertro på kontroll och linjära samband, och detta med datorer som övervakar allt människor gör bakom en skärm, är naturligtvis bara ännu mer overkligt, i vart fall inte möjligt att kontrollera, mer än som falsk avbild, av hur det är, och framför allt, hur det kommer att vara, hur det borde vara, är hur lätt som helst att ställa in, och sedan startar man marschen, men det blir aldrig som det skulle ha kunnat bli, eftersom verligheten ändrats, och då uppdaterar man bara sitt bör-värde, och vips kan man marschera lite till. S.W

  Därtill räntevalsen, krisande ekonomier, terrorism på en ny nivå, hand i hand med att Putte inte gillade att bli inrökt av EUs expansion, (Ryssland är mer funktionellt dumt än EU, men likväl går Puttes agerande att begripa som rationellt, att Putte med sin situation, sina vasaller/Oligarker och Rysslands historia, skulle reagera, och se, det gjorde Putte. frågan är hur person och reinfeldt tänkte, hej å hå, nu expanderar vi österut, och följer livsutrymmeslinjen för att vi behöver nya marknader och vill demokratisra öst, och det vill vi, men om några andra inte vill, så är det en fråga om makt, makt är rätt, då har kanske inte politiken läst på om Hobbes, har de missat alla "goa" gubbar som skrivit ner tidigare erfarenheter? Om inte Putte och hans polare vill bli demokratiserade, så kan vi anse att han har fel, men vi måste respektera Putte, eftersom han bits, och om vi då är tandlösa, och kommer dragandes med femme-politik, så kanske vi ska hålla en lägre profil om inte ens kvar tält, uniformer, gevär eller kunskap. Det är sas någon som inte tänkt färdigt. S.W

  SvaraRadera
 11. Mer Juholt (sid 9)

  ” Med ett bredare produkt- och tjänsteutbud, och med den svenska statsförvaltningen som en förtroendefull referenskund, borde nya industrisegment kunna byggas upp, där Sverige faktiskt skulle kunna ta en ledande ställning."

  "En förutsättning för framgång är, tror jag, att ett ”Statens materielverk ersätter nuvarande FMV.”

  S.W En vänstermarknadssosse” när det är som bäst, och ärligt talat, det är som vanligt en idé från finansen, precis som att kommunalisera skolan, finansen kan inte ett enda dugg sakpolitike, men är duktiga på sina excell-rader, och har färdiga förslag åt politiken, alla minns väl att politiken, ivrigt ophejade av mp kommunaliserade civilförsvaret, (Dvs det gick upp i rök) och sedermera genom Hafström, skulle lägga ner pliktverket, FMV, FOI och MHS, de klarade av pliktverket, sedan kom Georgien, så vi har Putte att tacka för mycket. Tack snälla Putte, innan du visade var skåpet skulle stå, så hade hela Sveriges politiska elit tagits över av svampintresserade, och sedan spred det sig till de övriga, sedan värpte folket fram identitsikonen Jimmy, som teaterapa att motbalansera de värsta galenskaperna med, och än idag går eliterna runt med skjutfördiga hölster, och drar rasistkoret, så fort de hör ordet realism eller rationell eller funtionell eller operativ. Låt oss leva kvar i vår lilla hemvävda bubbla och låtsas att alla kommer att göra som vi Svenskar, se bara hur vi lyckats med försvaret, omställningen, inget annat land skulle komma på tanken, och om drabbades av svampsjuka, så skulle de ändå inte klara av det, för militären skulle sätta P, men inte hos oss, här råder snällismen :-)

  Mer Juholt

  ” I ett kortare perspektiv tänker jag mig att en chef för Försvarsmakten ersätter den nuvarande funktionen Överbefälhavaren, som för länge sedan tjänat ut”

  S.W Jo detta var Perssons idé, Utan pengar i Tyrolen, med mp som vapendragare, dvs att spara på försvarsbudgeten, innebar att S bar tvungna att runda mp på ngt sätt, dvs hur skulle ”industrin” få resurser som nu gick via FMV? Det är här näringsdepartementet kommer in, den märkliga uppfattningen att politiker tror att de begriper marknadsekonomi.

  Suck, försvarsindurstrin spiller anturligtvis över på den civila sektorn, eftersom försvar är high-tech, och när man styr över pengar från teknik, till tex välfärdsindustrin, som kan drivas av pellejänsar, så öppnar man sas upp pengapåsarna som medborgarna betalar in, att eldas upp av Pirayaklubben och spanska solhus. Den där lobbyindustrin, som bygger på känslor, är ju överlägsen några byttra sura militärer, och sedan kommer det ett nytt gäng glada gamänger, som talar om precis vad poliitiken vill höra, avs RMA och NBF, så är saken biff, centrallager i Arboga, men vi byggde ju Karsborg som centralförsvarsidé, och när Karsborg var klart, så hade det händ en del grejor, (mekanisering), vilket innebar att detta att undkomma Di genom att göra det för besvärligt med logistiken att ta landvägen, blev lite förlegad. Suck, Navies and nations-doktrinen ändrades, genom flyg och bensinmotorer, och nuför tiden, behöver inte inte ens Fi komma hit, det räcker med kapa strömkabeln, och kanske lite sprängdeg i serverhallen där Prio bor, så är hela centralförsvaret väck.

  Juholt var budbärare, dvs att lägga ner hela försvarsdepartementet, och smacka samma detta med blåljusdepartementen, och de bakomliggande faktorerna var enkla att se från toppen. Eu var på väg in mot en federation, och det behövdes inget nationellt försvar, (tyckte Persson), och eftersom han samtidigt var medberoende till mp, som inte heller vill ha ett försvar, så tänkte man att att man samordnar precis allt, inkl polisen, till ett enda ”superdepartement” (centralstyrning enl Bonnaparte, och slänger Bismarck och Moltke på soptippen, jippi, upptakten till WW1 kunde starta, och det är alltid Balkan och gränsen mot Höga porten som kärvar först, sedan gungar det på Krim, och på något magiskt geopolitisk sätt så spiller det över till Östersjön, det finns bara två utgångar. S.W

  SvaraRadera
 12. ”Det är dags att ta farväl av det sätt på vilket anpassningsdoktrinen har utformats och uttolkats."

  "anpassningsdoktrinen" hm, här vill man veta mer, till vem har Sverige utformat denna doktrin? och är detta kopplat till vår utrikespolitiska deklaration, om den där tappade neutraliteten, som faktiskt fanns under 1a VK, men aldrig är bunden i fördrag, utan en icke existerande defacto-neutralitet.

  Schweitz är i fördrag neutrala, men Sverige är det inte, och Finland knepigt, och Åland är bara demilitariserat.

  Samma oklarhet gäller begreppet totalförsvar, om nu totalförsvaret ska bort, för att det inte behövs, eftersom vi behöver ett mer flexibelt försvar, som ska klara av fler uppgifter, inkl utlandsuppgifter, ja då förefaller anpassningsdoktrinen mycket klartänkt....om vi bara turar ihop det med att vi ska lägga ner totalförsvaret, dvs statens civilförsvarsansvar och det funktionella ansvaret, ut med det i våra välbärgade kommuner, de tar hand om skolan, som går urbra, och de tar hand in integrationen, med samma succé, så varför inte lägga ut civilförsvaret här, det är ju att folkförankra hela utgiftsområdet i det omgivande samhället....

  manövern symboliserar uppfattnignen att höjd beredskap inte kan inträffa, och då behövs inget totalförsvar, eftersom det inte kan bli konflikt, om man avskaffar sitt försvar, precis vad mp alltid hävdat, vår militär är inte ett dug bättre än hökarna i Washington, och därför ska vi lägga ner försvaret, och inrätta internationella brigader, lite som Spanska inördeskriget,.

  Utan total försvar kan vi "effektivt möta en vidgad hotbild"
  .
  det låter väldigt förnuftigt...

  "FMV bör läggas ned och ersättas med ett materielverk för hela staten.”

  Nä, nu avbryts strömmen av underbara Juholtscitat, läsaren får själv lägga ihop två och två. Persson blev Europeisk storman, och behövde marionetter, och det skaffade han sig, och Reinfeldt gjorde samma sak, vår regeringsform är sas skapad under antagande att partiet S ligger kvar runt 45%, och kan luta mot V, och att man håller gränsen. När S släppte in mp, blev det nya bullar, och det tog några år innan moderaterna kopierade av, och ville ligga med mp, och vips, Persson var kommunaltaktiker, men utan strategi, och så kom lilla Jimmy till, någon gång 2002.

  Enda lösningen blir att ändra på politiken, eftersom det är politiken som medfört att formen inte fungerar, eftersom vi nu har 3 eller fyra block, och då fungerar det inte med ”one man show” Sveriges demokrati är mycket bräcklig, och i någon mening mer despotisk än Kina. I Sverige kan ett parti tillsätta en Jubeltosse som partiledare och sedan tillsätter talmannen, och därefter kan en Riksdagsminoritet tillsätta en (1) statsminister som personligen tillsätter en regering och drar igenom en statsbudget med minoritet, som inte ens finansministern vill ha (pga mp) det är det närmaste totalförsvarlig galenskap man kan komma, och kommer ända med förskräckelse.

  Vi har nog bara sett början, som Juholt lärt sig citera:

  vi är inte ens nära slutet på början.

  10.000 kr frågan – tänkte Juholt rätt, eller rättare sagt, tänkte Persson rätt, som tillsatte Juholt, och tänkte Reinfeldt rätt som tillsatte Tolgfors och sedan Enström?
  efter Juholt och Leni. Begrep någon inne i partiet vad de pysslade med, och varför förklarar de inte hur de egentligen tänkte, det är dags för von Sydow att skriva en till bok, vägen till enkammarriksdagen måste få en uppföljare av akademisk rang, vägen från parlamentarismen och in mot EU utan Europeisk kompass eller kartbild för folket, de är ändå idioter, men varför tillåts vi då rösta, om vi inte röstar som vi borde? S.W

  SvaraRadera
 13. I samma nummer från FOI finns en läsvärd arikel av Tunberger, och han är sas akadmiker på ritkigt, och kan orintera bland snömoset, påpassligt nog har FOI valt att även publicera en artikel med en överstelöjtnat, som vurmar för akademiseringen, och teorierna bakom NBF och att lösa de bägge herrarna i efterhand + naturligtvis leni ger en del ytterligare insikter. Den som begriper något av nätverk, IT och politik, och har arbetat på Lovön, säger som det är är, och de som inte begriper ett dugg, bräker på, bara för att HSB sagt så, utan att heller begripa. S.W

  mer av Johan Tunberger

  http://www.aff.a.se/vf031_32.htm
  http://kkrva.se/wp-content/uploads/Artiklar/083/kkrvaht_3_2008_12.pdf

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/oberoende-forsvar-eller-skyddad-verkstad/

  http://navyskipper.blogspot.se/2013/03/johan-tunberger-sagar-forsvarsformagan.html

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/forsvaret-nara-en-systemkollaps_8109818.svd

  S.W

  SvaraRadera
 14. Vad är det som kittlar, ja inte är det förnuft, utan känslor,

  och termerna "command & controll" kittlar nog mest för politiken, plötsligt kan de ta hem säkerhetspolitiken från försvarspolitiken, genom en massa nyttiga....som också gillar leken master and servant, Så detta med IT är fullständigt livsfarligt, naturligtvis begriper sig förståsigpåarna inom politiken inte på IT ett enda dugg, men de begriper sig på makt, och behöver hållhakar, och sedan kan man nog strunta fullständigt i om det fungerar operativt på riktigt, det är inte grejen, grejen är att kunna utöva makt nu, som TV-spel.

  Sedan kan man le , huruvida vi använder kunskap eller inte, inom politiken (alla vet att det är känslor)

  Just nu på RK,udnra man lite över vilka känslro som styr :-) mår de bra?

  Om de sas mår bra efter Lövéns feltolkning av bufftertzoner (en möjlig sammanblandning med Toves artikel om kommunalpolitiken som statsmannakonstens sophög (krockkudde/buffertzon)

  Sedan blev det väl inte bättre av att vår vice statsminister hållit sig från rampljuset i ett halvår, som ju var bättre, eftersom mp började lyfta i opinionen, och nu skulle de göra come-back, i rampljuset, gisses vad hon måste ha pluggat inför galakvällen, och utöver förintelsegrodan, drog till med Zigenarna, som ren överslagshandling, och sedan gjorde alla fel man kan göra när man ska förklara bort och be om ursäkt, nu har vi en ännu mer rädd vice statsminister än före helgen, och nu kommer det bli lyteskomik, dvs ingen kommer säga ngt, och ingen kommer förvänta sig något, utan alla moltiger, och hoppas att omvärldens amassadörer missat grejen, och inte rapporterar hem, vad som händer i konungariket Sverige :-)

  Det går att göra hoppsasteg hela veckan, inte för att sparka på ngn som ligger, utan för att det är så symboliskt vackert, när man går över kanten, och tillsätter hittepåmänniskor som chefer högst upp, det är sas inte funktionellt, och vi har nog bara sett början. det är nog bara kaospiloter som gillar utmaningen att ta över m eller s.,om de ska ligga med mp, så det finns bara en väg ut ur eländet, det är att hålla fast vid DÖ, så att mp åkter ut, eller att hålla fast vid DÖ, så att S+v+mp+Fi vinner, så att nymoderaterna åker ut. annars går inte landet att regera.

  att därtill felplacera she-ljudet så att s-ljudet kom i mitten, och she-ljudet kom sist, för onekligen frågan till command änd control, vi har ju ändå ingen stridsledning, så vi kan ta det över VHFen eller mobilen....direkt från Rosenbad.

  Dvs att högsta ledningen har svårt med uttal semantisk operabilitet, dvs även om de mot förmodan tänker rätt (vilket de inte gör) så spelar det ingen roll, eftersom ett omkastande av de där svåra ljuden leder till att vän eller fi tror att vi ska stänga av en häxa, an/auf witch – det blir så väldigt dunkelt vid ordergivning.

  Dvs NBF kan fungera som metafor, för hela försvars- och säkerhetspolitiken, ja kanske hela politiken, vad som händer när ett helt poltiskt system tappar markkontakten, och slutar hantera mätbara variabler, och övergår till en helt egen fantasivärld, byggd på önsketänkande. När önskevärlden väl slagit till, går det fort, eftersom normalt tänkande individer snabbt sorteras bort, och önsketänkande människor sorteras in. S.W

  SvaraRadera
 15. Phu, suck, stön, Ankeborg, någon akademisk referens till detta med NBF och och politiken borde ändå noteras:

  http://liu.diva-portal.org/smash/get/diva2:21455/FULLTEXT01.pdf

  ” control is successful if the controller manages to perform a task in accordance with a goal. When this fails, we refer to it as a deviation. But what is a deviation?"

  According to Kjellén (1987), a deviation is the classification of a systems variable when the variable takes a value thatfalls outside a norm”

  Alltså, författaren tar upp grunden för allt, att skilja på ÄR (faktiska variabler) och BORDE (önskväda variabler)

  “All different classes of deviations are defined in relation to
  Norms at the systems level, i.e., with respect to the planned, expected or intended production process. “ (Kjellén, 1987, pp 170)

  ” Two basic elements in the definitions of deviations are identified (Kjellén),

  they are systems variable and norm”

  Repetition: systemvariabel OCH norm

  There are three basic concepts (begrepp)
  described in the COCOM:

  competence control constructs

  f.f S.W

  SvaraRadera
 16. Kompetens
  Competence - the possible actions or responses that a system can apply to a situation, in accordance to the recognized needs and demands.

  (recognized in relation to the desired state and the understanding of the target system state).

  It also excludes all actions that are not available or cannot be constructed from the available actions.

  Kontroll
  Control - “the orderliness of performance and the way competence is applied” (Hollnagel, 1993).

  Konstruktion (som funktion)
  Constructs - the current understanding of the system state in the current situation.

  The term “construct” also reveals that we are talking about a constructed, or artificial/subjective, understanding that not necessarily has to be objectively true.

  They are, however, the basis for decision making in the situation

  Construct =
  i) the current understanding of the situation in which
  control is exercised,

  ii) the understanding of how the controller
  is to reach its goal.

  Construct is the term used by Hollnagel.
  The notion have clear connections to terms like
  “mental model”, and “situation awareness”.

  It is easy to understand why the construct is the basis for control.

  Brehmer (1992) states a similar requirement for control:

  - there must be a goal (the goal condition)
  - it must be possible to ascertain the state of the system
  (the observability condition)
  - it must be possible to affect the state of the system
  (the action condition)
  - there must be a model of the syste
  (the model condition).

  Clausewitz emphasizes the difference between “war on paper” and real war, and stressed that it is the small things that we cannot foresee that really prove the difference.

  Clausewitz work ”On War” naturally discusses warfare, but it is possible to apply his arguments on most activities that can be described abstract/theoretic and then is performed in practice”

  och så något om kompetens…..

  performance and the way competence is applied can be described in a set of control modes

  scrambled, opportunistic, tactical and strategic.

  According to COCOM, control can move from one mode to another on a continuum.

  Scrambled mode

  when the next action of the controlling system is apparently irrational or random. In this mode the controller is subject to trial and error, and little reflection is involved. (så fungerar ett ekosystem)

  Opportunistic mode
  the kind of behaviour when action is a result of salient features in the environment, and limited planning or anticipation is involved. The results of such actions may not be very efficient, and may give rise to many useless attempts.

  (kommentarer onödiga, Svensk politik, från höger till vänster i ett nötskal, ingen nämnd ingen glömd, men ansvar torde kunna utkrävas rättvist i siffror, dvs antal mandat i Riksdagen genererar opportunismindex, där små partier måste få tillåtas vara något mer opportuna än stora, och stora opportunistiska partier är direkt livsfarliga, för medborgarna.

  Tactical mode
  characteristic of situations where performance more or less follows a known procedure or rule. The controller’s time horizon goes beyond the dominant needs of the present, but planning is of limited range and the needs taken in account may sometimes be ad hoc

  If a plan is fre- quently used performance may seem as if it was based on a procedural prototype – corresponding to, e.g., rule based behaviour – but the underly ing base is completely different.

  Strategic control
  mode where the controller uses a wider time horizon and looks ahead at higher level goals. The choice of action is therefore less influenced by the dominant features of the situation. Strate- gic control provides a more efficient and robust performance than the other modes.

  f.f S.W

  SvaraRadera
 17. Behöver man säga något om verb och tidsvariabler (Dvs handlingsutrymme för beslutsfattare,

  att fatta kompetenta beslut, som ger förnyad handlingsfrihet, och inte leder panik och verklighetsflykt, dvs den psykiska diagnosen ”önsketänkande”

  ECOM (Extended Control Model) (Hollnagel, 2003)

  Jag vet inte om det gick att få ihop, liknelsen från denna akademiska holgång med NBF,

  som högre abstraktionsnivå för det Perssonska tänket, naturligtvis kan kan inte styra och ställa på verkstadsgolvet, utan ska leda (inte styra) högst upp, gör man fel där upp med plicyn, tex Sveriges utrikespoltitiska deklaration, så kan det gå duktigt stadigt stabilt käpprätt åt fanders, och man försöker via NBF desperat inbilla sig att det går att klara sig utan inte bara en civilförsvarsfunktion för staten, utan även en militär dito, för det var precis vart de var på väg, de skulle lägga ner hela försvarsmakten, och sortera in den som ett blåljusdepartement för inrikes ordning, utan att en enda sosse reagerade, och när man då inte kan det här med IT och grundläggande termer om command and controll, är det lätt att bli förförd av amerlikanarna, men å andra sidan kan de inte grejen heller, politiken blir bara lurad av it:n, det fanns ingen direkt fara med Sadam, man ville bara åt oljan, och det gick fullständigt åt helvete, om man tittar på tv-skärmen, och på fullt allvar tror att det går att representera verkligheten med en ontologi innen i dator, om man inte ens begriper att det inte finns verb, och därmed inte tempus, och och därmed inte går förnuftsmässigt att skilja på ÄR och BORRDE för en dator, det kan bara människor ute i verkligheten göra, och därför ska styrningen ligga där, och inte i Bryssel, och om bara folkpartilklarna lägger ihop ett och ett om liberalismens rötter, så kan det nog gå ännu bättre, från ett bottenläge kan det bara gåt bättre, om man navigerar med rätt instrument. Subsidiaritetsprincipen förpliktigar, och är väl prövad i krig, och frågan är om det inte är samma regler för politiken, skillnaden mellan papperspolitiken, och politiken på riktigt, dvs funktionen/verkan. S.W

  SvaraRadera
 18. Det där med är och bör, command & control, kan man dra många växlar på. Hela den politiska klassen lever på att utdela löften (policys) som sedan kodifieras genom lagar, som sedan myndigheter ska verkställa med medel från skattebetalarna, som väljer sina företrädare i val.

  Det som de här ungdomsförbunden måste lära sig, är att inte alla i hela Sverige kan arbeta som policyprofessionella godhetsprofeter, några måste sas arbeta och betala skatt.

  När ledning och styrning inte fungerar, går det åt pepparn, och ju mer IT man implementerar, desto mer kommer man bort från verkligheten.

  Det hela är rätt enket, om man hoppar ut från LUF-lekskolan.

  Staten, inte kommunerna, bestämmer vilka regler och vilka signaler Sverige skickar till omvärlden. Sverige är mest generöst av alla länder med permanenta uppehållstillstånd, men även anhörighetsinvandring, och Sverige har mest generösa välfärdssystem.

  Av detta följer att flest migranter (för det är inte fråga om ngn Geneekonvention längre) söker sig till Sverige, det är en enkel funktion av nytta/risk, så att Sverige tar emot ca 6 ggr fler migranter per capita än Tyskland är inte märjligt, kvote som sedan får stanna är sedan betydligt högre för Sverige.

  Så längt inget märkligt, det är helt ok att vi är snällast i hela världen, och sas ligger i en egen fil, och ensamma har upptäckt hur ekonomiskt fördelaktigt det är (för staten?)

  Om det nu var så att staten sedan tog ansvaret, så skulle allt vara v-l, dvs att det kommunala självstyret rådde på riktigt, dvs att kommunerna själva sedan själva kunde besluta hur många kvotflyktingar från staten, som de anser sig kunna ta emot, tex bygga skolor, förskolor, sjukvård, tolkar, vidareutbildningar och planera bostäder. detär en planeringshorrisont på ca 5 år. om styrsystemet ska fungera, till detta kommer att det är bra om det finns arbetstillfällen dit migranterna ska skickas.

  Staten har nu sex mottagningskommuner, och har skriande behov att hela tiden frigöra platser för alla som kommer hit, och det finns som sagt var inga bostäder där det finns arbeten, så staten, som sas tar hit migranterna, har ett väldigt starkt incitament att skicka "ansvaret vidare" och det gör man via migrationsverket, som via ändrad lagstiftning inom LOU, sekretessbelägger frågan, och inte meddelar kommunen,och sedan vips ut med en last flyktingar, med ett par dagars framförhållning för kommunens kommuntjänstemän. Ju fortare migranterna kommer iväg, desto fler kan man fylla på, och kommunen får betalt u två år, sedan ska skattebetalarna betala för kalaset. S.W

  SvaraRadera
 19. Nu är det så att Luf lever i en fantasivärld i Stockholm, och begriper inte att kommunens skattebetalarna inte riktigt tycker att det är lika bra för välfärden i kommunen, som rikspolitiken, varför de flyttar, och med sig tar de sina barn.
  Så den berömda medelklassen flyttar, och det blir svårt med läkare, lärare, kommuntjänstemän, poliser finns det ändå inga. Hux flux faller kommunens handel samman, dvs butikerna i centrum stänger, eftersom ingen längre handlar. och så upptäcker kommunen att 2 år inte räcker, som kostnadstäckning.

  Förslag - för att Luf ska bli trovärdiga - och inte sänka partiet eller Major Bjärklund, eller våra kommuner för den delen.

  Snälla rara Luf - fortsätt att vara snälla och generösta, men sitt inte och knorra. Betala från statskassan, krona för krona till kommunerna, vad godhetskalaset faktiskt kostar, så länge migranten är en kostnad för kommunen, de tär helt säkert, då kan Luf ta emot ännu fler migranter, eftersom kommunerna då kommer att öppna armarna, om det ger intäkter, då kan välförssektorn sas lyfta Sveriges landsbygd, och eftesom kommunbidragen nu uppgår till ca 100 miljarder, av runt 850 miljarder, så skulle man vilja bjudan in LUF till ett litet spel, varför inte i TV sändning, spelet skulle heta, balansera statsbudgeten.

  Tala om vilka utgiftsområden som vi ska nalla från, för att betala vad Luf lovar bort, det är ju inte Lufs pengar, utan skattebetalarnas, dvs medborgarnas, och om nu Luf bara talar om vilka områden som ska plikta så är alla med:

  utbildning och forskning?
  Pensioner?
  personliga assistenter?
  Föräldrapenning?
  Polisen?
  Försvarsmakten?
  Biståndet?
  Bostadsbyggandet?
  Räntebidrag för brf-innehavare i Stockholm?

  eller ska vi höja skatten?
  Hoppas på att Luf, om det finns någon hederlighet kvar inom Fp, talar om exakt vem som ska betala, eftesom det är en dålig idé att ta springnota, dvs beställa en massa extravaganser, och sedan skicka det påstått goda, till någon annan, och sedan se över axeln med avsmak, varför landet runt omkring röstar på SD. S.W

  SvaraRadera
 20. Hela dilemmat försvinner på ett nafs, om bara Luf tar lite ansvar, och finansierar löftena, krona för krona, och dessutom finansierar byggandet av de bostäder som behövs, eftersom migranter med permanent uppehållstillstånd ska ha samma rättigheter som medborgare, till social välförd, och däri ingår rätten till en bostad.

  Utmana partiledningen i ett parti "leta pengar hos Magdalena" och fundera på var det finns utrymme, att ta över ansvaret för den föreslagna politiken, och fundera på konksekvensen av att lova runt och hålla tunt, (politisk och marknadsekonomisk grundkurs). Dert man lovar bort som ett börvärde, och som ska uppfyllas, måste också stäma med målbilden, att det är en fördel enligt löftet. De nyliberala krafterna har redan svängt, och talar inte längre om den ekonomiska vinsten för kommuner och medborgare, eftersom det inte blev någon, nu har Romson och Co panik, och talar om den morlaiska plikten, att sas först beskatta genom plikt, och sedan genom frälset (den politiska eliten) lova bort skattemedlen för att det är en moralisk pllikt, här krockar olika värden avs demokratiskt uppdrag med liberalisemen, är det inte bättre att Luf ser till att sänka skatten, så att fler får arbete, så kan vi individer själva avgöra hur mycket vi vill bidra med, avs migrationsindustrin, ska den marknadsnichen fungera, ska det skötas av marknaden, dvs medborgarna efter skatt, annars är det någon form av skum statssocialism, iklädd liberala kläder, i synnerhet om storstadsliberaler skickar vidare Svarte Petter, i bokstavlig mening, till kommunerna, som sas sitter vid årorna och ror, GBlå tågets staten och kapitalet ligger nära.

  Den som inte står upp för sina värderingar, och kan betala ur egen ficka, i detta fall statsmaktens ficka, kanske inte är så god, utan är en ulv i fårakläder, dessa populister, som lever i en önskevärd, borde engagera sig i Svenska kyrkan eller lanske Röda korset, men inte som bliviande politiker, eftersom de uppenbarligen inte har begripit grundfrågan, den heter ansvar, den som beslutar om ngt, ska ta ansvar för dess konsekvens, då får man respekt av väljarna,de som inte klarar detta, blir utvisade, kan det vara så enkelt?
  Att man sedan gör prima karriär inom mp och Luf på att vara den som skriker högst, om vem som är godast, med att lova bort kommunalt självstyre och skattebas, är en annan femma, men kanske borde Luf fundera på varför liberalerna är helt marginaliserade i 280 av 290 kommuner i Sverige. Visst, det är inget sexigt med landet, men varför ska då alla migranter dit, nä, ta emot alla med öppna armar, och betalar sedan vad det kostar att få alla att bosätta sig i Stockholm, där det finns arbeten, börja med att fråga Björklund hur det fungerar med finansdepartementet, och hur många stenar det finns att vända på, om man vill åt reformutrymme, det beror nämligen på skattebasen, dvs hur mycket intäkter staten får in, och man kan ju börja där.

  Innan man lovar bort hur det borde vara, så tar man reda på vad man har, och hur man ska finansiera och ansvara för sitt åtagande, det är ungefär som att skaffa barn, eller en hund, har man inte råd, förväntas man inte dumpa hunden på socialkontoret, vilket iof sig redan sker med barn, men som det talas mycket tyst om, eftersom Soc då måste handla upp en fosterfamilj, eftersom det finns för få Lufare, som frivilligt står i kön för att adoptera kvargklömda barn på socialkontor. Command & control. Att leda och styra, är att ta och utöva ansvar, det är inte mps starkaste gren, C och fröken fri har börjat skärpa sig ordentligt, sabba nu inte för Fp, och lämna liberalerna kvar hos sin avknoppade syster mp, det går inte att konkurrera med utopister och alla skulle må bättre om de höll sig till livets ord. Att vara politker är inget yrke, det är ett förtroendeuppdrag när man blir nominerad av ett parti, och vald av medborgarna, att svara för rikets förvaltning och hushållande med skattemedel, och glöm inte att det är skattebetalarnas/medborgarnas medel, inte socialistinternationalens eller något fräsigt riskkapitalbolags. S.W

  SvaraRadera
 21. Som liberal, ska man var noga med vad som är mitt och ditt, och är man socialist är det ok att lova bort individens frihet, till kollektivets, men är man liberal, ska man vara lite mer försiktig, och föregå med gott exempel, dvs vill man vara god, ska man betala ur egen ficka, och inte tvångsbeskatta medborgare, för att sedan dela ut allmosor, bara för att det är opportunt inom Luf, eller för att man kan vinna billiga poänger i pressen, mot partiledaren, någon jävla ordningen måste det även kunna vara inom ett folkparti. Sjöstedt och ungkommunisterna känns ju i sammanhanget som betydligt mer nyktra, och kanske är allt flumskolans, curlandets och svamparnas fel. Omsätt istället er feminism, och klura på hur ungliberalerna ska kunna höja lönerna för kvinnor som gör grovjobbet ute i landets alla kommuner, det är ingen liten väljarbas, men fundera som sagt var först på hur ung-liberalerna ska finansiera det hela, utan lån och utan att höja skatten, lycka till med kursen i statlig ekonomi.

  Inte fasiken måste skattebetalarnas förening behöva återuppfinnas (hälften kvar) och det är inte inte inkluderat LKP, som staten nu nyper för cach-flow, och lovar bort pensioner i framtiden, som det inte finns täckning för, eftersom ingen vill betala skatt, och inga arbeten finns, eftersom den närande delen av arbetena är exprotindustri, dvs teknik, och som välfördsinustrin nu helt slår ut, inte heller ska väl 4 oktoberrörelsen behöva återupplivas, som proteströrlse från skattebetalarare och kapitalägare, för att våra politker säljer ut statens utgifter, till billiga politiska poäng just nu, vakna, läs på om vad som hände i Europa 1925 och fram till 1939, i demokratiska stater, fundera på vad som är läxan, och om det finns täckning för all snäll9sm, och om inte, varför den pågår? Världen ahr ju varit eländig konstan efter 1945, och bara för att flykringsmugglarna nu ser ett affärsintresse att låta människor drunkna, så har inte ett enda dugg, förändrat orsakerna till varför människor flyr, utom att just Sverige sedan 2002, radikalt ändrat sin politiska styrning, efter förslag från vp och mp, att sätta ett utgiftsområde utan tak, och då får andra områden plikta, så fungerar naturlagen om kommunicerande kärl. S.W

  SvaraRadera
 22. Humor avs verklighetens folkpartister :-)

  1. Snabbare validering av utländska examina

  Hur vet Luf att det finns examina överhuvud, de är alla papperslösa, när de kommer, eftersom om de har papper,å får de inte stanna, vet Luf o detta? och de som har en examen, vad menar Luf med validering? Kan de definitionen? och vem validerar, om vi nu vet vad validering är, och vad mäter vi validitet mot? Svensk läkarexamen, varför ska en afrikans läkarexamen värderas sämre än en Svensk, och diskriminerar/kränker vi inte afrikaner, om vi ifrågasätter deras trovrädighet, det finns nämligen väldigt mycket korruption i många länder, och så fort det blir värt något, så strömmar pengar dit, se bara på Littorin, han fixade en köpt examen, och nu ska han ge sig in som bostadsentreprenör, i den marknad han själv skapat, se där, där fick SD 2 % väljare till, grattis, och så inbillar vi oss att korruption inte finns i Sverige...

  2. att flyktingar ska få påbörja svenskundervisning redan på anläggningsboendet,

  Hipp hoipp hurra, vilka ska undervisa... Svenskarna flyr ju från sina egna hembygder, har Luf koll på hur det ser ut, åk ut och titta,och eftersom de som har det sämst ska få de bästa lärarna, som kanske inte är bosatta i tex Flen eller Borlänge, så vill det nog till att Luf slantar, läraryrke för flyktingar är ett lågbetalt kvinnoyrke, så sjung ut om feminsimen, hur ska Luf höja lönerna, så att människor vill bli Svensklärare, och desstom bosätta sig dit nymoderaterna dumpat alla volymer, det är inte Åsön.

  3. vård och stöd för traumatiserade flyktingar,

  S.W kvack, får de inte redan det, och om inte är det en skandal, det är självklart, med både vård och stöd, tänker sig Luf att det är en kommunal och landstingsfråga, som ska betalas för annans räkning? Hur mår sjukvården,d en allmänna? Varför finns inga fasta läkare, varför finns bara stafettläkare?

  4. fler enkla jobb

  S.W grundäggande för ett påstående om något, är att man kan exemplifiera, menar Luf fårvallare? skoputsare? asfaltsläggare? (nä det är svårt), pizzabakare, burksamlare, tiggare, sexarbetare? förmodligen menar inte Luf statlgiga arbeten, utan tjänstearbeten, som den välsituerade medleklassen ute i ladnet alla välmående kommuner ska betala, levande trädgårdstomte? sjung ut.

  5. och ett krafttag mot bostadsbristen.

  S.W suck krafttag, i en perfekt marknadsekon9mi, löser marknaden detta, dvs uppför bostäder om det finns ett behov, det finns tex knark på stureplan, cig i butiken, 1000 olika sorters godis, och ständigt nya pch beggagnade pryttlar till salu, så marknaden är ofelbar, när det ger avkastning, och förför tror Lug att ingen bygger bostäder, genom att satsa sitt kapital, låt säga 100 miljoner, för en bergsäker investering i ngt utanförskapsområde, där det inte ens går att försöka huset, och dit brandkåren inte åter utan poliseskort, varför bygger marknaden bara bostatsrätter åt bemedlad Svensk förvärvsarbetande medelklass i storstäder?

  Politiken ska skapa utrymme för marknaden att tillgodose ett behov, och om marknaden inte klarar/vill detta, som tex ett försvar, så måste politiken stötta, är frivilliga bidrat inte räcker. Lufs krafttag väcker intresse, ska de göra som Stalin, och arkbusera alla som inte följer planmålet?

  6. Mycket av detta är reformer vi i Sverige hade behövt genomföra ändå.

  S.W och varför har den inte genomförts då, om behovet redan fanns? fråga nymoderaterna?

  SvaraRadera
 23. Neppas! På min Brigad leder vi med penna och papper, men snart så kommer FMLS IO14. Då ska du se att det löser sig!

  SvaraRadera